Nekrolog over Bruno Bachhofer

Kreativ bedriftsleder, verdsatt venn og kollega.

Han var en tenker, en handlingens mann, en venn – nå har Bruno Bachhofer gått bort. Bruno Bachhofer døde lørdag, 08. mai 2021 av en kortvarig, alvorlig sykdom. Han ble 79 år.

 

Allerede i en alder av 29 år valgte Bruno Bachhofer å være sin egen sjef, og sammen med avdøde Anton Locher grunnla han bedriften Hydro-Elektrik GmbH®, som er spesialist på anlegg innen vannteknikk. 38 år gammel var han direktør med ansvar for HydroGroup®, som da var vokst til å bli et konsern med sete i Ravensburg-Obereschach. Også etter at han overlot ledelsen til andre for 12 år siden, fortsatte han helt frem til sin død med å berike selskapet med sin erfaring og sine ideer.

Det ble ham dessverre ikke forunt å oppleve 50-års jubileet for Hydro i september i år, dette nå verdensomspennende selskapet som han var blitt så glad i.

Hans smittende, hjertelige latter, hans humor og hans livsglede var medrivende og har etterlatt varige spor i bedriften. Bruno Bachhofer utmerket seg ved å være kamerat i tillegg til sjef og ved å være med og ta i et tak. En utrettelig oppfinnsomhet og konstant søken etter nye ting eller løsninger på problemer førte regelmessig til nye produkter som brakte bedriften fremover. En av de største suksessene, som ble belønnet med en innovasjonspris, var å etablere en ny produksjonsteknikk for bygging av store beholdere i rustfritt stål direkte på stedet, spesielt for drikkevannsforsyning. Dette systemet revolusjonerte metoden for drikkevannsforsyning innen vannforsyningen. Mange patenter bærer også hans navn.

En gang ble han spurt om sin kreativitet, og da svarte han at han var oppvokst under beskjedne kår og at han som barn ikke hadde noen leketøy, eller ingen kjøpte leketøy. Han var alltid svært interessert i mekanikk, og de hadde verktøy der hjemme. Altså tok han saken i egne hender og laget sitt eget leketøy.

Ledelsen og de ansatte sørger over sin livlige og populære seniorsjef:
Hvil i fred, Bruno, – R.I.P.

Nyhetsbrev til Bruno Bachhofer (Engelsk språk)